PIM VMC

Digitale Marketing Tips, Tricks & Trends
marketing

Online marketing trends 2017

april 15, 2017

Tja, wat voor online marketing trends kunnen we verwachten in 2017? Over het algemeen kan je zeggen dat er veel gerichter geadverteerd gaat worden en adverteerders een steeds grotere indruk willen gaan achterlaten. Hoe gaan marketeers dat doel bereiken?

Indrukwekkende marketing
De zogenaamde ‘immersive’ marketing richt zich op het vertellen van een verhaal via technieken als virtual reality (VR), 3D, 360° video’s en live video’s. Voor virtual reality heb je de brillen waar je een telefoon in kunt klikken. Gebruikers worden – bijna letterlijk –  ondergedompeld en stappen in een andere wereld. De technieken om deze beeldmaterialen te produceren zullen verder worden ontwikkeld. Je zult versteld staan van de kwaliteit die met stappen zal verbeteren.

Gericht en gepersonaliseerd
Door het gebruik van big data zullen adverteerders hun consumenten heel gericht kunnen bereiken en gaan consumenten gepersonaliseerde advertenties ontvangen. Daar zal niemand bezwaar tegen hebben. Het worden in 2017 niet meer advertenties, maar de kwaliteit en doelgerichtheid zullen juist toenemen. Je merkt het nu al dat de advertenties wonderbaarlijk genoeg overeenkomen met jouw laatste zoekopdracht; dat is altijd nog beter dan een reclame voor babyluiers te zien als je net 50 bent geworden.

Mobiel georiënteerd
De adverteerders zullen zich meer en meer gaan richten op gebruikers van mobiele telefoons. Het blijkt dat een zeer hoog percentage van de aankopen al met een mobiel wordt gedaan en dat nummer zal alleen nog maar toenemen. Het gebruikersgemak zal voor consumenten nog makkelijker worden gemaakt zodat er met nog minder handelingen tot een aankoop kan worden overgegaan.

Wearables
Het gebruik van wearables zal nog steeds blijven toenemen. De bijbehorende apps leveren dan weer de big data die hierboven zijn genoemd. We zullen als consument gretig gebruik blijven maken van gadgets die van alles kunnen meten. Er zijn apps op het gebied van diabetes die automatisch de toediening van insuline kunnen aanpassen. Patiënten hoeven geen ingewikkelde schema’s meer bij te houden. Er zullen in 2017 steeds meer van dergelijke systemen op de markt komen. Praat eens met je huisarts of er al nieuwe technologieën zijn ontwikkeld op jouw gebied.

Internet of things
Of 2017 het jaar van het internet of things wordt, is nog niet zeker. Gaan we van buitenshuis checken wat er nog in de koelkast staat (misschien toch wel handig?) of gaan de verschillende apparaten in het huis alvast voorverwarmen als ze op een of andere manier meten dat dat gewenst is? Daar zijn de meningen nog wel een beetje verdeeld over.

internet der dingen marketing

Afscheid
Er zijn ook wat zaken waar we wellicht afscheid van zullen nemen in 2017. Google komt met een ontmoedigingsbeleid voor pop-ups, dus dat zal de gebruikers weer een klik gaan schelen. En er gaan stemmen om autoplay van video’s af te schaffen. Dan hoef je niet meer te schrikken als je per ongeluk een video met muziek of hard geluid aanzet terwijl je even zit te scrollen.